DiMaMi, Philip Rüttgers, Yonga Sun

OGU feat. Etienne Nillesen en Simin Tander
16 april 2013
Hans Mantel trio
22 oktober 2013

DiMaMi, Philip Rüttgers, Yonga Sun

vnlr: Oliver Maas, Uli Wentlaff-Eggeber en Yonga Sun (foto Petra Else Jekel)

 

Arnhem mag trots zijn op de vele talentvolle musici in de jazz en geïmproviseerde muziek. Daarom besloot de Stichting Jazz in Arnhem (sJAZZ) het concertseizoen te openen met lokaal talent. Yonga Sun opende dit mini-festival met een boeiende set. De percussieve drummer had voor deze gelegenheid twee Duitse muzikanten meegenomen: Uli Wentlaff-Eggeber en Oliver Maas. Het trio speelde een gevarieerde set, met veel up tempo jazz, waarbij de ritmische percussie prachtig harmonieerde met de stuwende contrabas en pianoklanken.

Philipp Rüttgers speelde alleen. Zijn pianospel combineerde hij met ritmische samples en elektronische vervormingen. Het experiment klonk af en toe nog wat onwennig, maar leverde boeiende momenten en prachtig pianospel op.
DiMaMi sloot de avond af met swingende jazz. In de stukken lag de nadruk op de soli van saxofonist Miguel Boelens, maar dankzij de afwisseling van snelle en rustige passages door Dion Nijland (contrabas) en Makkie van Engelen (drums) onstond een boeiende set.

Als afsluiting van deze seizoensopening speelden de zeven muzikanten van vanavond samen. Het werd een wervelend stukje latinjazz. Een geweldige opening met ca. honderd bezoekers: het belooft weer een mooi seizoen te worden!

 
Dit concert vond plaats op:
Datum:15 oktober 2013
Plaats: Musis Sacrum, Grand Café Mahler