OM5 Raga Flamenco jazz ft. Jorge Pardo & Stevko Busch

Hans Mantel trio
22 oktober 2013
Nueva Manteca
19 november 2013

OM5 Raga Flamenco jazz ft. Jorge Pardo & Stevko Busch

 

Het werd een gedenkwaardige avond op 12 november. Niet alleen omdat topmuzikant Jorge Pardo speciaal vanuit Madrid overgevlogen was om in Arnhem te spelen. Maar vooral ook vanwege de manier waarop hij samenspeelde in het kwintet OM5. Prachtige, heerlijk melancholische duetten met de Indiase meesterfluitist Dinesh Mishra. En ontroerend, hartverwarmend en soms ook opzwepend spel tussen Pardo en Mishra samen met saxofonist Paul van Kemenade. Dat alles ondersteund door het ingehouden pianospel van Stevko Bush en de percussie van Yonga Sun. De Arnhemmer hoorde twee weken voor aanvang van het concert dat hij als invaller kon optreden. Ondanks die korte voorbereidingstijd paste zijn spel en timing naadloos in het geheel: een spetterende combinate van jazz, flamenco en wereldmuziek.
Het publiek, een gezellig volle zaal, genoot en vroeg om een toegift. Die kwam er met een gloedvolle solo van Jorge Pardo. Indrukwekkend en gedenkwaardig!

Bezetting:
Dinesh Mishra – bansuri (bamboo fluit), Jorge Pardo – (dwars)fluit, Stevko Busch – piano, Yonga Sun – percussie,Paul van Kemenade – altsaxofoon

OM5 Raga Flamenco jazz ft. Jorge Pardo & Stevko Busch
 
Dit concert vond plaats op:
Datum:12 november 2013
Plaats: Musis Sacrum