Simin Tander kwartet + VLEK

Soo Choo & Javier Girotto / Diederik Rijpstra – Ayanna Witter Johnson & friends
14 oktober 2014
Levantasy
11 november 2014

Simin Tander kwartet + VLEK

 

Tijdens haar set vertelde de Duits-Afghaanse vocaliste Simin Tander dat haar carriere in Arnhem begon. Eén van haar eerste optredens na haar conservatorium opleiding was in Musis Sacrum. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Tander maakt nu naam met sfeervolle en boeiende luistermuziek; jazz met Oosterse invloeden. Speerpunt is de warme, passievolle en betoverende zang van Simin Tander. Ze zingt haar prachtige composities vaak in het Afghaans, maar de Engelstalige stukken ademen dezelfde exotische sfeer. Zelfs haar versie van ‘Windmills of your mind’ klinkt alsof het lied uit een andere wereld komt.
Groot was deze avond het muzikale contrast want de muzikale invloeden van VLEK zijn talrijk en krachtig. De muziek van VLEK springt van jazzrock naar bigband, met een overheersende rol van de blazerssectie. Opzwepend en gevarieerd.

Bezetting:
Simin Tander (zang), Jeroen van Vliet (piano en elektronica), Cord Heineking (contrabas), Etienne Nillesen (slagwerk).
VLEK: Jeroen Doomernik (trompet), Edward Capel (saxofoon), Hans Sparla (trombone, accordeon), Bart van Dongen (keyboards), Jacq Palinckx (gitaar), Bert Palinckx (contrabas), Pascal Vermeer (drums).

Simin Tander kwartet + VLEK
 
Dit concert vond plaats op:
Datum: 21 oktober 2014
Plaats: Musis Sacrum Grand Café Mahler