Soo Choo & Javier Girotto / Diederik Rijpstra – Ayanna Witter Johnson & friends

Young VIPs 2014: Windkracht 7 & Miguel Rodriguez quintet
29 april 2014
Simin Tander kwartet + VLEK
21 oktober 2014

Soo Choo & Javier Girotto / Diederik Rijpstra – Ayanna Witter Johnson & friends

 

Dubbelconcert in verband met het 20-jarig bestaan van de Stichting Jazz in Arnhem

In het openingswoord van Rein de Jong (bestuursvoorzitter) bleek het al. Het 20-jarige jubileum van de Stichting jazz in Arnhem is een feest met een zwart randje. De gemeente draait de subsidiekraan ver dicht en de toekomst is onzeker. Wat Arnhem zou kunnen verliezen, bleek vanavond.
Soo Cho en Javier Girotto zijn perfect op elkaar ingespeeld. Het werk van hun nieuwe album Ballerina, is indrukwekkend. Uitgebalanceerde composities, sfeervolle jazz vol melancholie en passie. Javier Girotto is een grootmeester op saxofoon en fluit. Dat beweest hij niet alleen in het samenspel, maar ook met overdonderde solo.

De afwisselende composities van Diederik Rijpstra zijn boeiend van begin tot eind. Zelden heeft een stuk een herkenbare opbouw, zelden is er een refrein of een standaardmaat. De stukken zijn wel geladen met emotie en elementen van dance en lounge. Maar het blijft altijd jazz: spannende, boeiende, avontuurlijke jazz, met schitterende zang van en Ayanna Witter Johnson. Ales klopt in de set van deze twee topartiesten.

Bezetting:
Soo Cho (piano, compositie), Javier Girotto (saxofoon, fluit)
Diederik Rijpstra (trompet), Tony Roe (piano), Lucas Dols (contrabas), Bobby Petrov (drums), Ayanna Witter Johnson (zang).

Soo Choo & Javier Girotto / Diederik Rijpstra – Ayanna Witter Johnson & friends
 
Dit concert vond plaats op:
Datum: 14 oktober 2014
Plaats: Musis Sacrum Jubileumzaal