Young VIPs 2014: Windkracht 7 & Miguel Rodriguez quintet

Square Orange feat. Florian Weber
15 april 2014
Soo Choo & Javier Girotto / Diederik Rijpstra – Ayanna Witter Johnson & friends
14 oktober 2014

Young VIPs 2014: Windkracht 7 & Miguel Rodriguez quintet

 

Elk jaar kiezen programmeurs van de VIP de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar zijn dat saxofonist Floris van der Vlugt met Windkracht 7 en pianist Miguel Rodríguez.
Windkracht 7 opende dit dubbelconcert met een afwisselende set. Soms ingetogen filmische jazz, soms uptempo met free jazz invloeden. Maar altijd goed samenspel en gevarieerde eigen composities onder leiding van de sterk spelende frontman Floris van der Vlugt.

Na de pauze trad Miguel Rodríguez op met twee extra bandleden. De muziek van deze groep zat zo strak in elkaar dat je geen moment in de gaten had wie die twee extra bandleden waren. In de compisities van Rodriguez (geboren in Madrid, maar na zijn studie in Rotterdam in Nederland gebleven) hoor je duidelijk Spaanse roots. De toch al sterke, snelle en groovende jazz van de groepkrijgt nog meer originaliteit door de toevoeging van zangeres Maria Marin. Een veelbelovende jazzmix van improvisatie, flamenco en latin.

Bezetting Windkracht 7:
Floris van der Vlugt (saxofoon), Philipp Brämswig (gitaar), Morris Kliphuis (hoorn), Robbert Scherpenisse (trompet), Jamie Peet (drums), Katharina Thomsen (saxofoon) en Mark Haanstra (bas).
Bezetting Miguel Rodriguez:
Miguel Rodriguez, (piano), Luciano Poli (contrabas) en Francesco de Rubeis (drums), Ruven Ruppik (percussie) en Maria Marin (flamencozangeres).

Windkracht 7 & Miguel Rodriguez quintet
 
Dit concert vond plaats op:
Datum: 29 april 2014
Plaats: Musis Sacrum